Hopp til innholdet
Fire ansatte ved Hegra Sparebank og smiler med en TV-aksjonsbøsse i forbindelse med TV-aksjonen 2024
På søndag var det mye aktivitet i banken da vi telte opp bøssene fra Stjørdal og Meråker kommune
Nyhet

Stolt støttespiller for TV-aksjonen

På søndag var det fylt med aktivitet i banken, da vi igjen tok på oss rollen som telle- og mottaksbank for Stjørdal i forbindelse med TV-aksjonen. Nytt av året er at vi også telte for Meråker kommune. 

Hegra Sparebank har i en årrekke vært mottaksbank for Stjørdal kommune, og da vi igjen ble spurt om å delta i årets TV-aksjon, satt det lett å takke ja. Banken har dype røtter i lokalsamfunnet og vi ønsker selvfølgelig å tilrettelegge for årets største dugnad. I tillegg til vårt arbeid for Stjørdal, hadde vi i år også gleden av å være mottaksbank for Meråker. Det oppleves meningsfylt og riktig å kunne bidra til givergleden i vår nabokommune.

En egen gruppe ansatte har jobbet i lengre tid med planleggingen, slik at alt skulle gå knirkefritt på aksjonsdagen. 

Særlig gøy var det for vår leder kundeservice Tor Andre, da dette var hans første pengeopptelling.

Engasjerte medarbeidere og lokalt samarbeid 

Det var spesielt stas for vår nye leder for kundeservice, Tor Andre, da dette var hans første år med pengeopptelling. Han uttrykte sin glede over å møte engasjerte rodeledere, mange av dem med flere års erfaring fra TV-aksjonen, som bruker sin fritid til å organisere innsamlingsarbeidet. 

 - Jeg blir utrolig stolt av kollegaene mine som gang på gang stiller opp på en søndag for å støtte viktige saker. Det er dyktige mennesker som bruker sin bankerfaring til det beste for en god sak, sier Tor Andre. 

I løpet av dagen kom bøssebærere i alle aldre innom banken. Når vi spør Tor Andre om hva han synes om engasjementet han så på dagen, svarer han: 

- Engasjementet var helt fantastisk. I en tid hvor det snakkes om at den norske dugnadsånden er under press, er det utrolig hyggelig å se at den lever i beste velgående.  

Bøssebærere er fortsatt viktig

Selv om stadig flere velger å vipse, mener Tor Andre bestemt at bøssebærere fortsatt spiller en viktig rolle: 

- Selv om bruken av kontanter blir mindre, er det noe spesielt med at en vennlig person banker på døra og minner deg på å bidra. Jeg tror faktisk flere husker å donere når de får denne personlige påminnelsen. TV-aksjonen står for noen av de viktigste verdiene vi har i Norge – medmenneskelighet og viljen til å hjelpe de som har det vanskeligere enn oss. Dette er kjernen i den norske dugnadsånden, og det er viktig at vi bevarer den. 

 

Årets resultater 

Når vi spør om hvordan innsamlingsresultatene fra kommunene ble, svarer han: 

- Meråker samlet inn 50.021 kroner og Stjørdal samlet inn 209.310 kroner i kontanter. Det er viktig å merke seg at dette er kontantopptellingen fra bøssene og dermed ikke hele bildet.

Totalt samlet Stjørdal kommune inn 1.830.767 kroner og Meråker kommune inn 207,811 kroner.